Radio Maria

Asculta Radio Maria Online
Stații similare
Radio Guerrilla
Radio ZU
Radio Iasi
Radio România Cultural (București)
Radio Petrecaretzu
Kiss FM
Virgin Radio
National FM
Dance FM
Comentarii
Informatii sespre Radio Maria
CategorieChristian, Religious, Romanian
Website
Facebookhttps://www.facebook.com/radiomariaromania
Iphone Apphttps://itunes.apple.com/us/app/radio-maria-world-family/id848153139
Aplicația Androidhttps://play.google.com/store/apps/details

Radio Maria

Radio Maria, așa cum arată și numele, este dedicat în primul rând preaslăvirii Fecioarei Maria, astfel că majoritatea programelor sale sunt dedicate imaginii acesteia. Deși este un post de radio catolic, Radio Maria se prezintă ca fiind deschis întregii comunități. Cea mai mare pondere în programele Radio Maria o au rugăciunile și meditațiile, dar se acordă o mare însemnătate retransmisiei slujbelor de la diverse biserici din țară, atât catolice, cât și greco-catolice. De asemenea, există mai multe emisiuni interactive ce întrețin un dialog zilnic cu ascultătorii. Radio Maria atrage numeroși ascultători și prin programele cu caracter social, destinate ajutorării vârstnicilor sau celor suferinzi.

Emisiunile Radio Maria

Postul de radio își începe programul zilnic cu o rugăciune adresată Mariei și continuă cu emisiuni de tip Sfântul Rozariu, Agenda Liturgică, precum și slujbe preluate de la diferite biserici.

Programele de după-amiază, și ele tot de tipul Sfântul Rozariu, oferă posibilitatea de a intra în direct cu realizatorii.

Lumea la timpul prezent este una dintre puținele emisiuni pe teme de actualitate și este dedicată în principal informațiilor din lumea bisericii, precum și dezbaterii unor subiecte la zi din perspectiva religioasă.

Personalitățile Radio Maria

Pentru a atrage ascultătorii, postul de radio se bazează pe prezența în studio a unor importanți preoți catolici, cunoscuți opiniei publice. Una dintre personalitățile ce apare frecvent în emisiunile Radio Maria este preotul Iosif Păuleț, episcop al Diecezei de Iași.

Unde se poate asculta Radio Maria

Radio Maria emite pe mai multe frecvențe, fiind disponibil atât în vestul Românie, cât și în zona Moldovei. Emisiunile pot fi recepționate în Bacău (89,6 FM), Baia Mare (95,4 FM), Blaj (94,4 FM), Oradea (102,2 FM), Roman (87,9 FM), Târnăveni (87,7 FM) sau Zalău (92,5 FM).

De asemenea, Radio Maria se poate asculta live pe Internet sau pe telefon prin intermediul aplicațiilor de Android și iOS.

Prezența social media

Radio Maria are o pagină dedicată pe Facebook, pe care sunt postate în principal informații despre programul zilnic al postului, precum și știri despre principalele sărbători din calendarul catolic. Pagina are circa 22.000 de aprecieri, iar cei ce o susțin sunt destul de activi, majoritatea postărilor primind sute de aprecieri.

Pagina web

Pagina de Internet a Radio Maria https://www.radiomaria.ro/  are un design simplu în culorile alb-albastru, tradițional asociate figurii Fecioarei Maria. Pe lângă informații despre programele postului, pagina oferă știri din lumea catolică, dar și date privind modalitatea de a face donații, aceasta fiind principala cale de finanțare a postului.

Posturi noi
Radio Stil
Radio Badita Popular
Transylvania Hits
Radio SON
Radio Mega-HiT Romania
Radio 25 Romania
Radio Deep
EDM Romania
Radio X Fm Romania