Radio Maria

Asculta Radio Maria Online

Radio Maria este un post de radio necomercial, cu caracter religios, de orientare catolică și greco-catolică. Postul a fost lansat în România în 2001, la Oradea, ca parte a rețelei de posturi de radio religioase „World Family of Radio Maria”. Proiectul Radio Maria a apărut în 1987 în Italia, iar în 1998 s-a creat o asociație ce promovează astfel de posturi de radio pe plan mondial. În prezent, asociația reunește posturi tip Radio Maria în 40 de țări.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Stații similare
FM Radio Manele
Radio România Cultural (București)
Radio Romania Antena Satelor
Kiss FM
Radio Impuls (Cluj Napoca)
Dance FM
Antena Satelor
Radio ZU
Radio Popular
Comentarii
Informatii despre Radio Maria
CategorieChristian, Religious, Romanian
Website
Programe și prezentatoriGândul zilei, Sfânta Liturghie Greco-Catolică, Marius Manuil, rogram muzical, Jurnal Radio Vatican, Rugăciunea De Dimineaţă, Rozarul Îndurării Divine, Sfântul Rozar de Durere, Marlena Prigoreanu, Orest Nichita.
Facebookhttps://www.facebook.com/radiomariaromania
Iphone Apphttps://itunes.apple.com/us/app/radio-maria-world-family/id848153139
Aplicația Androidhttps://play.google.com/store/apps/details

Radio Maria

Radio Maria, așa cum arată și numele, este dedicat în primul rând preaslăvirii Fecioarei Maria, astfel că majoritatea programelor sale sunt dedicate imaginii acesteia. Deși este un post de radio catolic, Radio Maria se prezintă ca fiind deschis întregii comunități. Cea mai mare pondere în programele Radio Maria o au rugăciunile și meditațiile, dar se acordă o mare însemnătate retransmisiei slujbelor de la diverse biserici din țară, atât catolice, cât și greco-catolice. De asemenea, există mai multe emisiuni interactive ce întrețin un dialog zilnic cu ascultătorii. Radio Maria atrage numeroși ascultători și prin programele cu caracter social, destinate ajutorării vârstnicilor sau celor suferinzi.

Emisiunile Radio Maria

Postul de radio își începe programul zilnic cu o rugăciune adresată Mariei și continuă cu emisiuni de tip Sfântul Rozariu, Agenda Liturgică, precum și slujbe preluate de la diferite biserici.

Programele de după-amiază, și ele tot de tipul Sfântul Rozariu, oferă posibilitatea de a intra în direct cu realizatorii.

Lumea la timpul prezent este una dintre puținele emisiuni pe teme de actualitate și este dedicată în principal informațiilor din lumea bisericii, precum și dezbaterii unor subiecte la zi din perspectiva religioasă.

Personalitățile Radio Maria

Pentru a atrage ascultătorii, postul de radio se bazează pe prezența în studio a unor importanți preoți catolici, cunoscuți opiniei publice. Una dintre personalitățile ce apare frecvent în emisiunile Radio Maria este preotul Iosif Păuleț, episcop al Diecezei de Iași.

Unde se poate asculta Radio Maria

Radio Maria emite pe mai multe frecvențe, fiind disponibil atât în vestul Românie, cât și în zona Moldovei. Emisiunile pot fi recepționate în Bacău (89,6 FM), Baia Mare (95,4 FM), Blaj (94,4 FM), Oradea (102,2 FM), Roman (87,9 FM), Târnăveni (87,7 FM) sau Zalău (92,5 FM).

De asemenea, Radio Maria se poate asculta live pe Internet sau pe telefon prin intermediul aplicațiilor de Android și iOS.

Prezența social media

Radio Maria are o pagină dedicată pe Facebook, pe care sunt postate în principal informații despre programul zilnic al postului, precum și știri despre principalele sărbători din calendarul catolic. Pagina are circa 22.000 de aprecieri, iar cei ce o susțin sunt destul de activi, majoritatea postărilor primind sute de aprecieri.

Pagina web

Pagina de Internet a Radio Maria https://www.radiomaria.ro/  are un design simplu în culorile alb-albastru, tradițional asociate figurii Fecioarei Maria. Pe lângă informații despre programele postului, pagina oferă știri din lumea catolică, dar și date privind modalitatea de a face donații, aceasta fiind principala cale de finanțare a postului.

Posturi noi
Radio Pro Manele
Play Radio Hit 90s
Radio Transilvania
Vibe Underground Radio
Radio Mega-HiT Romania
Radio Tequila (București)
Radio Tequila
Radio21Fm
Radio FanFM-RO