Radio Iasi

Asculta Radio Iasi Online

Postul de radio Iași are un format clasic, îmbinând emisiuni de știri ce urmează un format convențional și programe de muzică pentru toate gusturile. De asemenea, postul are emisiuni de știri cu caracter local, dedicate ascultătorilor din zona de emisie, respectiv județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Vaslui, Vrancea.  Totodată, Radio Iași se adresează românilor din Republica Moldova și celor din Ucraina

  • Share on Facebook
  • Tweet
Stații similare
Smart Radio
Magic FM
Antena Satelor
Radio Popular
FM Radio Manele
Radio România Cultural (București)
Radio Impuls (Cluj Napoca)
Radio ZU
Rock FM
Comentarii
Informatii despre Radio Iasi
CategorieCulture, Pop, Talk
Website
Programe și prezentatoriMona Vîlceanu, Dumitru Șerban, Constantin Bahrin, Muzica de catifea, Mădălina Ciuntu, Orizont deschis, Stiri, Hiturile Radio Iasi, Un cantec pentru fiecare, Matinal agrar, Nicoleta Ciubotaru, Radiojurnal Radio Iaşi+Sport, Marius Voicescu, Florin Daminescu, Cristina Spînu, Bună dimineaţa, Daniela Vlad, George Vanvu.
Facebookhttps://www.facebook.com/RadioIasi
Twitterhttps://twitter.com/radioiasi
Youtubehttps://www.youtube.com/user/RadioIasiRomania

Radio Iași

Radio Iași este un post de radio public, parte a Societății Române de Radiodifuziune, destinat ascultătorilor din zona Moldovei. Este un post de radio cu o istorie îndelungată, fiind înființat în 1941, sub denumirea de Radio Moldova. După patru decenii de la lansare, Radio Iași a fost desființat în 1985, într-un moment în care s-au închis toate studiourile teritoriale de radio din țară. Postul de Radio Iași și-a reluat emisia în timpul Revoluției din 1989, începând să emită la 22 decembrie, la inițiativa foștilor angajați. . 

Emisiunile Radio Iași

Radio Iași transmite preponderent programe de știri, care merg de la scurte buletine de știri sau radiojurnale la emisiuni de tip magazin informativ - muzical. O astfel de emisiune magazin este Pulsul zilei, difuzată fiecare dimineață.

Serile sunt dedicate programelor de tip cultural.

Invitațiile Thaliei, difuzată luni de la ora 21 este dedicată oamenilor de teatru, dar și unor scriitori sau personalități, în special din zona Moldovei.

Spectacolul Artei, emisiune difuzată miercurea de la ora 21, se axează pe prezentarea de evenimente teatrale sau cinematografice, dar abordează și forme de artă moderne și neconvenționale, gen stand-up comedy, pantomimă, body’nd’wall painting, land-art, teatru-dans ori arta machiajului.

Univers Muzical este un program de weekend (Sâmbătă-Duminică, orele 18.10 – 20.00), ce prezintă actualitate muzicală din diverse genuri.

Radio Iași prezintă și o serie de emisiuni dedicate minorităților etnice, ruși, lipoveni, ucraineni, evrei sau rromi.

Personalitățile postului

Cele mai apreciate voci ale postului sunt Florin Daminescu, prezentator al emisiunii Pulsul Zilei, care se difuzează zilnic între orele 11.00 - 15.00, precum și Adina Șuhan și Mihai Florin Pohoaţă, gazdele programului matinal Bună dimineața (orele 06.00 - 10.00).

Una dintre cele mai cunoscute personalități de la Radio Iași este Alex Aciobăniței, principalul realizator al emisiunilor culturale ale postului.

Unde poate fi ascultat

Radio Iași emite pe frecvențele 90,3 FM la Iași, 94,5 FM la Huși, 90,8 FM pentru zona Rarău - Câmpulung Moldovenesc, dar și în AM, pe frecvența 1053 kHz, tot la Iași.
De asemenea, emisiunile Radio Iași se pot asculta live, direct de pe pagina web sau din pagina de Facebook. 
Tot de pe pagina web se poate descărca aplicația de mobil, în versiunea Android sau iOS.

Prezența media

Radio Iași este prezent pe Facebook, difuzând pe pagina sa în principal știri de actualitate de interes local sau național. Pagina are aproximativ 26.000 de aprecieri. Deși pagina este deosebit de activă, numărul de reacții la postări este scăzut. 
Radio Iași este activ și pe Twitter, iar pe canalul de YouTube sunt prezentate înregistrări de la diferite festivaluri și manifestări culturale locale, în care postul de radio a fost implicat.

Pagina web

Pagina de Internet are un conținut destul de variat. Se pot găsi informații despre grila de programe, campaniile inițiate de Radio Iași, precum și numeroase știri la zi.

Posturi noi
Radio Pro Manele
Play Radio Hit 90s
Radio Transilvania
Vibe Underground Radio
Radio Mega-HiT Romania
Radio Tequila (București)
Radio Tequila
Radio21Fm
Radio FanFM-RO