Radio Renasterea

Asculta Radio Renasterea Online

Radio Renașterea este un post cu specific religios ce se adresează credincioșilor de rit ortodox și se află sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului și Clujului. Postul transmite totodată numeroase programe informative, culturale, precum și multă muzică.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Stații similare
Radio Trinitas
Dance FM
Smart Radio
Europa FM
Dibi Radio
Radio Lipova
Radio România Cultural (București)
Radio Romania Antena Satelor
Rock FM
Comentarii
Informatii despre Radio Renasterea
CategorieClassical, Religious
Website
Programe și prezentatoriSfinții Părinți, contemporanii noștri (Pr. Cătălin Pălimaru), Oameni de ieri și de azi, Ecouri populare - Interpreți de ieri și de azi.
Facebookhttps://www.facebook.com/radioRenasterea
Aplicația Androidhttps://play.google.com/store/apps/details

Radio Renașterea

Radio Renașterea

Radio Renașterea a luat ființă la Cluj-Napoca în 1999, la inițiativa IPS Arhiepiscop Bartolomeu Anania, din dorința de a răspândi mesajul creștin în rândurile ascultătorilor de toate vârstele. Deși este un post de radio cu caracter declarat religios, Radio Renașterea are și o pronunțată componentă socială și culturală, astfel încât să atragă pături cât mai largi de ascultători.

Programe radio Renașterea

Principalele emisiuni difuzate de Radio Renașterea sunt cele cu caracter religios, începând cu Rugăciunile Dimineții și terminând cu Rugăciunile Serii. Pe parcursul zilei, sunt difuzate emisiuni ce abordează teme biblice, inclusiv lecturi din Sfânta Scriptură, precum și dezbateri cu caracter teologic.

Nu lipsesc transmisiile în direct de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, cum ar fi Sfânta Liturghie (duminica și în zilele de sărbătoare de la ora 10), Privegherea de seară (sâmbăta și în ajunul sărbătorilor de la ora 18) și Vecernia, (duminica și de sărbători de la ora 18 ).

Dimensiunea culturală este reprezentată prin emisiuni precum Agenda Culturală, dedicată prezentării principalelor evenimente de aceste tip din zona Clujul și din Bistrița.

Emisiunile cu caracter social sunt foarte variate, adresându-se unor categorii precum studenți, vârstnici sau persoane cu dizabilități.

Universitaria este o emisiune ce abordează teme de interes pentru studenți, sub formă de știri sau reportaje.

A Doua Șansă este destinată persoanelor cu dizabilități ce răspunde nu doar problemelor acestora, ci și promovează o mai bună integrare a acestei categorii sociale în societate.

Dăruind Vei Dobândi este o rubrică destinată campaniilor de binefacere și se realizează în colaborare cu diverse organizații locale de caritate

Programele muzicale difuzate de Radio Renașterea surprind prin varietate și reprezintă aproape jumătate din timpul de emisie. Pe lângă muzica religioasă, o pondere importantă o are muzica clasică, difuzată atât pe timpul zilei, cât și noaptea. Alte programe cuprind muzică ambientală, folclorică și romanțe.

Din programele Radio Renașterea nu lipsesc buletinele de știri, gen Radiojurnal, dar și emisiuni de tip Post Meridian Magazin, ce alternează informațiile cu muzica.

Prezentatori de radio Renașterea

Radio Renașterea are un colectiv puternic de realizatori, cărora li se alătură o serie de colaboratori din rândurile preoților locali, cum ar fi Arhimandritul Teofil Roman și Arhimandritul Dumitru Cobzaru. Pe lângă colaboratorii permanenți, postul de radio difuzează emisiuni speciale cu invitați de marcă, precum IPS Părinte Arhiepiscop Mitropolit Andrei.

Cum să asculți radio Renașterea

Postul de Radio Renașterea poate fi ascultat 24 de ore din 24 pe frecvența 91 MHz/FM stereo în Cluj-Napoca, dar și în Bistrița, pe 102 91 MHz/FM. Totodată, poate fi ascultat pe Internet pe pagina www.radiorenasterea.ro.

Social media

Radio Renașterea are și o pagină foarte activă de Facebook (https://www.facebook.com/radioRenasterea), unde sunt popularizate principalele emisiuni ale zilei sau sunt prezentate diverse știri cu tematică religioasă. Pagina are 28.000 de aprecieri și un număr de 47.000 de urmăritori.

Pagina de Internet

Pagina de Internet a Radio Renașterea este una foarte bogată, dar și foarte elegantă, cu o grafică aerisită în roșu, alb și negru. Ceea ce surprinde este faptul că, pe lângă numeroasele articole cu caracter religios, pagina oferă materiale culturale și educative, cum ar fi secțiunea dedicată pregătirii elevilor pentru examenul de Bacalaureat.

Posturi noi
Radio Pro Manele
Play Radio Hit 90s
Radio Transilvania
Vibe Underground Radio
Radio Mega-HiT Romania
Radio Tequila (București)
Radio Tequila
Radio21Fm
Radio FanFM-RO